Salarisprofs

Training Presenteren met vertrouwen

Krijg je al klamme handen en word nerveus van de gedachte van een presentatie? Het stress niveau stijgt, weet ik nog wel wat ik moet zeggen en wat als de groep niet naar me wilt luisteren? Presenteren is en uitdaging voor velen. Tijdens deze training gaan we opzoek naar jouw presentatie stijl waarbij je authenticiteit en vertrouwen uitstraalt.

Aanmelden training Presenteren met vertrouwen

Doel

Je krijgt de tijd om jouw idee te verwoorden tijdens een overleg. Je presenteert de voortgang van een project of je neemt gezamenlijk de maandelijkse resultaten door. Of misschien neem je het woord tijdens een afscheid van een collega. Wat je ook doet of zegt, in welk vat je het ook giet, het is een vorm van presenteren. En hoe doe je dit nu zó dat iedereen aan je lippen hangt, je gelooft en meegaat in je verhaal en idee?

 

Doelgroep

Als salarisadministrateur heb je vaak te maken met één of meerdere vormen van presenteren. Bespreking van voortgang van een project of advies aan een collega bijvoorbeeld. Als je het idee hebt dat je verbeteringen aan kunt brengen in onderstaande zaken, dan is deze training echt iets voor jou.

  • Gedachten duidelijk omzetten in woorden
  • Overtuigend mijn idee brengen
  • Zonder zenuwen voor een (kleine) groep staan
  • 15 minuten ieders aandacht vasthouden
  • In mijn verhaal anderen overtuigen

 

Inhoud

Tijdens de training gaan we aan de hand van concrete stappen een presentatie opbouwen. Wat is je doel van de presentatie en welke informatie hoort daarbij? Informatie zoeken en rangschikken in hoofd- en bijzaken is belangrijk en zorgt voor de structuur van je presentatie.

Als houvast, gaan we aan de slag met het maken van een Powerpoint. De informatie die hierin wordt gezet is belangrijk, maar het oog wil ook wat. Vandaar dat we ook naar de opmaak van de presentatie gaan kijken. Daarnaast gaan we onderzoeken wat jouw presentatiestijl is. Bij wat voor soort presentatie voel jij je het prettigst? Als je jouw persoonlijke stijl weet te vinden dan krijg je daar vertrouwen in en vertrouwen voel van binnen en straal je uit.

Neem je eigen casus mee, dit maakt de training helemaal toegespitst op jouw praktijk. Van deze casus heb je aan het einde van de dag een presentatie!

Na deze training:

  • Weet je hoe een presentatie is opgebouwd.
  • Kan je informatie zoeken die een goede invulling geeft voor jouw presentatie.
  • Kan je helder en vanuit een context een presentatie opbouwen.
  • Ken je jouw presentatiestijl waarin jij je prettig voelt.
  • Sta je met meer vertrouwen voor een groep te spreken.

 

Trainer

Irene de Bruijn heeft na haar studie Bedrijfscommunicatie aan de Universiteit van Nijmegen in het bedrijfsleven gewerkt in de vakgebieden marketingcommunicatie en evenementen. Sinds 2010 doceert en traint zij studenten en professionals. Dit doet ze op het gebied van persoonlijk leiderschap en communicatieve vaardigheden. Daarnaast geeft ze ook vakgerichte trainingen op het gebied van marketing, communicatie en evenementenorganisatie.  Ze is dagelijks bezig met het omgaan met taal en effectief communiceren in zowel woord als geschrift.

Informatie

PE punten:
Datum: 
9.30 – 17.00 uur (ontvangst vanaf 9.00 uur)
Atoomweg 50, Utrecht
€375 (incl lesmateriaal en lunch, excl btw)

De Algemene voorwaarden kenniscentrum zijn van toepassing op de training Presenteren met vertrouwen.

Vacatures

Cookie-instellingen