Salarisprofs

Salarisadministratie optimaal met Salarisprofs

Detachering

Heb je behoefte aan ondersteuning bij een complex project of heb je te kort aan personeel op de afdeling salarisadministratie? Onze salarisadministrateurs zijn door hun kennis en ervaring breed en direct inzetbaar.
Lees hier verder >>

Werving en selectie

Zoek je een nieuwe medewerker op de salarisadministratie? Bij uitbreiding van het team of bij vervanging vinden wij de ideale kandidaat. Door onze focus en ervaring hebben we veel feeling met de markt en weten we de juiste kandidaten snel te vinden. Lees hier verder >> 

Opleidingen

Kennis is snel achterhaald. Daarom bieden wij salarisadministrateurs opleidingen aan. Zo vergroot de salarisadministrateur zijn meerwaarde en vergroot zijn kennis. Daarnaast ondersteunen we hiermee zijn of haar loopbaan. Lees hier verder >>
Vacatures

Salarisadministratie optimaal met Salarisprofs

Laat jij je vangen?

We ♥ Salarisadministratie

We houden van het salarisvak. Logisch, want het is het mooiste vak in de wereld. En dat mag iedereen weten!

We willen niet alleen dat de wereld onze passie kent, maar ook dat meer mensen onze liefde voor het vak delen. Wij willen dat iedere salarisadministrateur samen met ons van de daken schreeuwt I ♥ SALARISADMINISTRATIE!

Salarisadministratie

Salarisadministratie is mogelijk al 12.000 jaar oud. Salarisadministratie is het bijhouden van te betalen en betaald salaris. En de voorwaarden waarop betaald wordt en waarop het salaris is vastgesteld. In het begin hield een salarisadministrateur zich bezig met het administreren van een salaris-arbeid-ruilhandel. Deze vorm van salarisadministratie vond vermoedelijk plaats in een stad of dorp ergens tussen 10.000 en 1.000 v.Chr.

Salarisadministratie vindt haar oorsprong bij de Romeinen

Ondanks dat salarisadministratie vermoedelijk veel ouder is dan de heerschappij van de Romeinen, komt het woord salarisadministratie hier wel vandaan. Salaris betekent namelijk "zoutrantsoen" en was de betaling aan een soldaat.

Het woord salarisadministratie vindt verder haar oorsprong bij de Romeinen via het woord administratio, dat zorg voor of beheer betekent. Wat dat betreft is de doelstelling van salarisadministratie de afgelopen duizenden jaren niet gewijzigd. Een salarisadministrateur draagt nog steeds zorg voor het beheer en de uitbetaling van salaris.

De processen van een salarisadministrateur

Salarisadministratie is een geheel aan processen en handelingen om de salarissen juist en op tijd over te kunnen boeken. Door de vele specifieke zaken binnen salarisadministratie, is salarisadministratie een bewerkelijk en daarmee foutgevoelige discipline binnen de personeelsadministratie. Een salarisadministrateur houdt zich bezig met bruto-netto berekeningen, controle van de salarisstroken, verwerken van aanpassingen in wet- en regelgeving en cao’s. Salarisadministratie is juist door de vele wijzigingen in wetgeving en cao’s, uitzonderingen en specifieke situaties een discipline die je aan specialisten over wilt laten.

Vacatures salarisadministratie of payroll specialist

Ben je op zoek naar een vacature salarisadministratie of een vacature payroll specialist dan kun je deze vinden onder salarisadministratie vacatures op deze site. Maar ook wanneer je op zoek bent naar een salarisadministrateur dan ben je bij Salarisprofs op de juiste plek. Wij bemiddelen namelijk in detachering salarisadministratie en werving en selectie voor salarisadministrateurs.

 

Wat verdient een salarisadministrateur in 2019?

Het jaarlijkse trendonderzoek Salarisprofessionals van NIRPA kwam met de conclusie dat ons gemiddelde salaris 2,8% hoger is dan het jaar ervoor. Dit is een positieve ontwikkeling na meerder jaren van stilstand.

  • Een salarisadministrateur verdient per jaar gemiddeld € 45.500 bruto
  • Een senior salarisadministrateur heeft gemiddeld een bruto salaris van € 52.500
  • Een hoofd salarisadministratie verdient gemiddeld € 59.400 per jaar
  • Een HR-payrollmanager verdient het meest van alle salaris- en payrollfuncties. In deze functie verdien je gemiddeld € 65.600

Wat verdient een salarisadministrateur in 2019?

Aankomende evenementen

15

315

84

Profsgroep
Onze klanten

 

Cookie-instellingen