Salarisprofs

Masterclass Belangrijke wijzigingen Arbeidsrecht en SV-recht

Nog een jaar om beleid aan te passen aan de nieuwe situatie in het Arbeidsrecht.
Op 7 november is het Wetsvoorstel arbeidsmarkt in balans (Wab) aangeboden aan de 2e kamer. De verwacht inwerkingtredingsdatum is 1 januari 2020. Door het vrijwel volledig ontbreken van overgangsrecht zijn alle wijzigingen direct van kracht. Daarom is het verstandig in een zo vroeg mogelijk stadium kennis te nemen van de wijzigingen zodat het beleid hier eventueel nog op kan worden aangepast.

Aanmelden Masterclass


Mooie beoordeling door NIRPA

 

"Prima masterclass gegeven door Jo Weerts. Veel interactie met de deelnemers. Ik beoordeel deze masterclass met een 9."

Doel

Als salarisadministrateur of HR-medewerker heb je vaak te maken met zaken uit het Arbeidsrecht en Sociale Verzekeringsrecht. De kennis paraat hebben van alle belangrijke en meest voorkomende zaken, helpt je in je dagelijkse werk. Je doet je werk met meer gemak, meer plezier en je neemt een krachtigere positie in als adviseur.

Doelgroep

Werk jij als salarisadministrateur of HR-medewerker? Vind jij het belangrijk om de belangrijkste kennis paraat te hebben? Dan is deze masterclass voor jou!

Inhoud

  • Ontslag wordt ook mogelijk als er sprake is van een optelsom van omstandigheden, de zogenaamde cumulatiegrond. Nu moet de werkgever aan een van de acht ontslaggronden volledig voldoen. De werknemer kan maximaal een halve transitievergoeding extra krijgen (bovenop de transitievergoeding), wanneer de cumulatiegrond gebruikt wordt.
  • Werknemers krijgen vanaf de eerste dag recht op de transitievergoeding. Nu geldt dit pas vanaf een dienstverband vanaf twee jaar.
  • De WW-premie wordt voor werkgevers voordeliger als ze een werknemer een vaste baan aanbieden in plaats van een tijdelijk contract.
  • Er komt een regeling om werkgevers compenseren als ze een transitievergoeding betalen aan werknemers die worden ontslagen na 2 jaar ziekte.
  • Verlenging van de proeftijd voor werkenden die meteen een vaste contract krijgen, van twee maanden naar vijf maanden.
  • De ketenbepaling, wordt verruimd. Nu is het mogelijk om aansluitend drie tijdelijke contracten in twee jaar te aan te gaan. Dit wordt drie jaar.
  • Bij terugkerend tijdelijk werk wordt het mogelijk om de pauze tussen een keten tijdelijke contracten per cao te verkorten van zes naar drie maanden.
  • Werknemers die op payrollbasis werken, krijgen minimaal dezelfde arbeidsvoorwaarden als de werknemers die in dienst zijn bij de opdrachtgever.
  • Er worden maatregelen genomen om verplichte permanente beschikbaarheid van oproepkrachten te voorkomen. Zo moet een werknemer minstens vier dagen van tevoren worden opgeroepen door de werkgever. Ook houden oproepkrachten recht op loon als het werk minder dan vier dagen van tevoren wordt afgezegd.
  • Wet invoering extra geboorteverlof die op 1 januari 2019 in werking treedt, aan de AVG, aan de Arbeidsomstandighedenwet en aan de actuele jurisprudentie.

Docent

Jo Weerts weet als geen ander taaie wet en regelgeving boeiend te brengen. In de vele masterclasses en trainingen die hij door het land geeft, brengt hij wet- en regelgeving en de wijzigingen hierin glashelder over. Hij is een goeroe op het gebied van Arbeidsrecht en Sociale Verzekeringsrecht en is een trainer/ entertainer pur sang!

Informatie

PE punten: 90 kennis
18 april 2019
 9.30 - 16.30 uur (ontvangst 9.00 uur)
Atoomweg 50, Utrecht
€ 359,- (incl. lesmateriaal en lunch, excl. btw)

De Algemene voorwaarden kenniscentrum zijn van toepassing op de Masterclass Belangrijke wijzigingen Arbeidsrecht en SV-recht.

Vacatures
Cookie-instellingen