Salarisprofs

Opleiding VPS

Wat is een VPS opleiding?

De Vakopleiding Payroll Services (VPS) is dé opleiding als je werkzaam bent als salarisadministrateur. Het geeft verdieping in je kennis van loonadministratie. In vier modulen (ongeveer 9 maanden) leer je meer over fiscaliteit, arbeidsrecht, sociale zekerheid en communicatie. Zo weet jij je rol als salarisadministrateur nóg professioneler op te pakken.

Met de opleiding VPS ontwikkel je competenties waarmee je uitstekend functioneert als spil tussen HR, de financiële afdeling en de salarisadministratie. Behaal de erkende vakopleiding VPS met een diploma van de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens.

  • Word Payroll Specialist
  • Betaal de laagste prijs in de markt!
  • Alle modulen ook los te volgen
  • Krijg les van de beste docenten op dit vakgebied

Aanmelden Vakopleiding Payroll Services

Meer informatie over VPS update>>


Doelgroep VPS

Je bent salarisadministrateur of personeelsadministrateur en je bent ambitieus! Jij bent bezig met de complexere vraagstukken en fungeert graag als adviseur. VPS brengt jou van salarisadministrateur naar -adviseur. Het is niet meer nodig om in het bezit te zijn van het PDL om met VPS te starten.

Vakopleiding VPS - versnelde route

De opleiding VPS werd tot voor kort in Nederland enkel aangeboden in de variant waarin de opleiding ongeveer 1,5 jaar duurt. Wij boden deze variant ook aan. Nadat we de versnelde route zijn gaan aanbieden, bleek echter dat er veel meer vraag is naar deze veel snellere route.

Want, wil je de VPS opleiding sneller afronden, dan kan dit! We hebben de modulen zo gepland dat je eenvoudig de versnelde route kunt volgen. Je hebt dan in de maanden dat we VPS geven iedere week les. Zo kun je in ongeveer 9 maanden je VPS afronden.

Planning VPS

De vier modulen van de opleiding VPS zijn verschillend in lengte. Wij bieden bij de modulen Loonheffing, AR & SZ en AO & HR een gratis examentraining aan. De module Communicatie bieden we aan met één extra les.

De studiebelasting varieert tussen de 6 en 10 uur per week.

VPS Planning 2021

 

 

Studieprogramma opleiding VPS mét €600 korting!

De Vakopleiding Payroll Services bestaat uit 4 modulen. Je kunt iedere module los volgen, maar je kunt je uiteraard ook inschrijven voor de complete opleiding. Je ontvangt in dit geval € 600,- korting! De modulen kun je volgen in willekeurige volgorde (anders dan bij VPS 'oude stijl').

Module VPS: Loonheffingen
In deze module leer je over loonaangiften, regelgeving, loonheffingen, werkkostenregeling, premies en inkomstenbelasting. Je leert deze kennis toe te passen en juist te interpreteren.

Prijs: € 1249,- (korting bij aanmelden voor complete opleiding)

Module VPS: Communicatie
Je hebt iedere dag te maken met collega's. Collega's in een projectteam, als interne klant of interne opdrachtgever. Goede communicatie kan veel frustraties voorkomen, laat processen sneller en soepeler verlopen en helpt jou verder in je rol als adviseur. In deze module leer je gesprekstechnieken toe te passen en weet je feilloos een-op-een te communiceren.

Prijs: € 549,- (korting bij aanmelden voor complete opleiding)

Module VPS: Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid
Met het behalen van dit certificaat heb je voldoende kennis van de volgende onderwerpen: Arbeidsrecht, arbeidsovereenkomsten, cao, sociale zekerheid, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.

Prijs: € 1249,- (korting bij aanmelden voor complete opleiding)

Module VPS: AO & HR
Salarisadministratie en Personeelsadministratie/ HR hebben veel raakvlakken. Het is dan ook goed om veel van elkaars werkwijze te kennen en te begrijpen. Als Payroll Adviseur is het goed te weten hoe organisaties functioneren. Analyseer maar eens de missie, visie en doelstellingen en wat heeft dit voor consequenties voor jouw werk? Hoe stuur je personeel aan, hoe motiveer je ze of hoe beoordeel je voorstellen voor organisatieverbeteringen?

Prijs: € 549,- (korting bij aanmelden voor complete opleiding)


Prijs VPS opleiding

Prijs complete opleiding VPS
 2.995,- (incl. korting, excl. btw)
Prijs examens: ongeveer € 600,-

Prijs separate modulen
Loonheffing: € 1.249,-
Arbeidsrecht & Sociale zekerheid : € 1.249,-
AO & HR: € 549,-
Communicatie: € 549,-

VPS docenten

  
Fred Mens is werkzaam als EDP-auditor én is gelauwerd VPS-docent. Zijn vakkennis en ultieme voorbereiding zorgen voor goede lessen. Zijn rust en gemakkelijke aard zorgen voor een prettige sfeer.

Toon Spoorenberg heeft hij in het verleden Personeelsmanagement Arbeidsmarktpolitiek en Management en Organisatie gestudeerd. In loondienstverband heeft hij jarenlang bij een grote Zorgverzekeraar gewerkt in vrijwel alle denkbare HRM functies. Hij is ook zelfstandig ondernemer en veel van zijn opdrachten zitten in- of hebben verband met onderwijs. Verder houdt hij zich bezig met advisering van arbeidsorganisaties en helpt hij als loopbaanadviseur vastgelopen werknemers om de draad weer op te pakken.

Henk van Gils is zelfstandig HR professional die binnen verschillende bedrijven en branches zijn brede ervaring in het vak heeft opgedaan. Daarvoor heeft hij diverse HR business Partner en HR management functies bekleedt. Met een opleidingsachtergrond Arbeidsmarktpolitiek en Personeelsbeleid en ook Bedrijfskundig management weet hij bedrijfsorganisatorische problemen op te lossen. Henk is gedreven om mensen te motiveren die dingen te doen waarin zij goed zijn.

 

Examen en diploma

Het diploma Vakopleiding Payroll Services wordt uitgegeven door de Associatie voor Examinering. Je behaalt een certificaat per goed afgeronde module. Deze certificaten samen geven het recht om het diploma bij de Associatie aan te vragen.

Alle modulen (met uitzondering van 'Communicatie') worden geëxamineerd door de Associatie. Deze examens kun je iedere dag op 19 verschillende locaties afleggen. 'Communicatie' rond je af met het uitvoeren van een opdracht. Deze wordt beoordeeld door je docent.

HBO-studiepunten

De Vakopleiding Payroll Services is een praktijkgerichte opleiding en maakt deel uit van een volledige HBO Bachelor. VPS levert daarom officiële HBO-studiepunten op.

Informatie over Vakopleiding Payroll Services

  • Vrijstelling voor PE-punten (aan te vragen bij NIRPA)
  • Slechts € 2.995,- voor de complete opleiding (incl. diner en lesmappen, excl. examengeld, boeken en btw)
  • Examengeld te voldoen aan de Associatie: +/-€ 200,- per examen
  • 25 bijeenkomsten
  • Locatie: Atoomweg 50 in Utrecht


Aanmelden Vakopleiding Payroll Services

De Algemene voorwaarden kenniscentrum zijn van toepassing op de opleiding VPS.

 

Ervaring

Vacatures
Cookie-instellingen