Salarisprofs

Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) wijzigt wet- en regelgeving op het gebied van personeel en arbeid met als doel om de kloof tussen vaste contracten en flexibele arbeid te verkleinen en werknemers meer inkomens- en baanzekerheid te geven. Maar wat betekent dit voor ons als salarisadministrateurs? Waar moeten we rekening mee houden?

Inschrijven cursus Wet Arbeidsmarkt in Balans


Doelgroep

Iedereen salarisadministrateur krijgt te maken met de wijzigingen die worden doorgevoerd naar aanleiding van Wet Arbeidsmarkt in Balans. In sommige organisaties is er sprake van slechts enkele kleinere (maar wel noodzakelijke) aanpassingen, bij anderen gaat het om mee dan dat.

Doel

Het doel van deze training is dat je goed inzicht krijgt in wat de WAB exact inhoudt en dat je dit concreet en effectief naar je eigen werksituatie weet te vertalen. Dus: waar zal jij tegenaan lopen en wat moet er in jouw salarisadministratie worden aangepast. Maar denk ook aan eventuele wijzigingen op HR die van invloed zijn op jouw mutaties etc.

 

Inhoud

De Wet Abeidsmarkt in Balans bevat onder andere de volgende maatregelen voor werknemers en werkgevers:

  • Ontslag wordt ook mogelijk wanneer omstandigheden uit verschillende ontslaggronden samen een redelijke grond voor ontslag opleveren (cumulatiegrond).
  • Werknemers krijgen vanaf de 1e werkdag recht op een transitievergoeding, ook tijdens de proeftijd.
  • Werkgevers kunnen een werknemer langer in tijdelijke dienst houden. De periode waarna opeenvolgende tijdelijke contracten overgaan in een vast contract wordt namelijk verruimd (de ketenbepaling).
  • Werkgevers kunnen personeel met tijdelijke contracten na een pauze van 3 maanden weer inhuren. Hierover moeten wel afspraken zijn gemaakt in de cao.
  • Payrollkrachten krijgen minimaal dezelfde arbeidsvoorwaarden als werknemers in dienst van de opdrachtgever.
  • Werkgevers moeten een oproepkracht na 12 maanden een contract voor een vast aantal uren geven.
  • Werkgevers gaan minder WW-premie betalen voor werknemers die ze vast in dienst nemen.

Tijdens deze cursus wordt niet alleen stilgestaan bij de WAB. Ook de (niet gewijzigde) WWZ-regels rondom flexibele arbeidsrelaties en de regels rondom ZZP’ers worden behandeld.

Docent

Jo Weerts weet als geen ander taaie wet en regelgeving boeiend te brengen. In de vele masterclasses en trainingen die hij door het land geeft, brengt hij wet- en regelgeving en de wijzigingen hierin glashelder over. Hij is een goeroe op het gebied van Arbeidsrecht en Sociale Verzekeringsrecht en is een trainer/ entertainer pur sang!

Informatie

Aantal punten: nader te bepalen
9.30 - 16.30 uur
Atoomweg 50, Utrecht
€359,- (incl. lesmateriaal en lunch, excl. btw)

De Algemene voorwaarden kenniscentrum zijn van toepassing op de Wet Arbeidsmarkt in Balans.

Vacatures
Vacatures
inZuid-Holland
inRegio Rotterdam
inHoofddorp
inLandelijk

Cookie-instellingen