Salarisprofs

Voorbereiding op belastingcontrole loonheffingen

Help! De belastingdienst komt aan voor een boekonderzoek!
Word jij zenuwachtig bij de mededeling: “Wij komen een boekonderzoek bij u instellen”? In deze training leer je hoe een boekonderzoek loonheffingen in zijn werk gaat en waar je rekening mee moet houden.

Aanmelden Voorbereiding op belastingcontrole


Doelgroep

Iedere organisatie kan te maken krijgen met een controle op de loonheffing. Een goede voorbereiding scheelt veel stress en mogelijk problemen en boetes. Ben jij de salarisadministrateur die de belastingdienst door de loonadministratie mag leiden? Dan bereid jij je met deze training optimaal voor.


 

Doel

Een goede voorbereiding op een boekonderzoek scheelt veel frustratie. Hoe soepeler je de controleurs door de loonadministratie heen leid, hoe beter. Door goed te weten wat een boekonderzoek is, welke soorten er zijn en wat er van je verwacht wordt, voorkom je stress. Het doel van deze training is daarom een optimale voorbereiding op een kort van te voren aangekondigde controle.

Inhoud

Een boekenonderzoek kan een deelonderzoek zijn of een integrale controle. Wanneer er sprake is een deelonderzoek, onderzoekt de inspecteur bijvoorbeeld alleen het onderdeel privé gebruik auto.

Bij een integraal onderzoek beoordeelt de inspecteur onder andere de sectorindeling, privé gebruik auto, betalingen buiten de loonadministratie, de werkkostenregeling, de aansluitingen met de loon- en financiële administratie en de toepassing van de premies van de werknemersverzekeringen.

  • Alle mogelijke boekonderzoeken komen aan bod
  • Ieder mogelijk onderwerp van de controle wordt behandeld
  • Je wordt getraind in een optimale voorbereiding

Programma

16.00 uur – start training
18.30 uur – diner
19.15 uur – herstart training
20.30 uur - afsluiting

Docent

Fred Mens is werkzaam als EDP-auditor en is gelauwerd VPS-docent. Zijn vakkennis en ultieme voorbereiding zorgen voor goede lessen. Zijn rust en gemakkelijke aard zorgen voor een prettige sfeer.

Informatie

PE-punten:
Atoomweg 50, Utrecht
Datum: 
Tijd: 
Prijs: € 249,-

De Algemene voorwaarden kenniscentrum zijn van toepassing op de Workshop Voorbereiding op belastingcontrole loonheffing
 

Vacatures
Vacatures
inLeiden
inomgeving Tilburg
inOmgeving Deventer/ Zutphen
inAmsterdam
inAmsterdam

Cookie-instellingen