Salarisprofs

Workshop Effectief Rapporteren

Als salarisadministrateur gaan er veel gegevens ‘over ons bureau’. Veel hiervan verwerken we in rapporten. Maar hoe doe je dit effectief en hoe maak je die rapportages écht het lezen waard? Hoe maak je ze aantrekkelijk en hoe breng je de kern ervan duidelijk naar voren?

 • Snel heldere rapportages
 • Rapportages met een boodschap en een kern
 • Maak het verschil met kleine handelingen

Aanmelden Effectief Rapporteren Workshop


Doel

Tijdens de workshop brengen we informatie op een plezierige manier in kaart en zorgen we ervoor dat jouw boodschap aankomt. Het gaat om een manier van denken, schrijven, visueel maken en presenteren van jouw geanalyseerde gegevens.

Doelgroep

Krijg je vaak de vraag om data te analyseren en te rapporteren? Moet je dit in een verslag of presentatie doen en komt jouw boodschap niet helemaal over? Is het formuleren van gegevens vaak een droge opsomming van feiten en teveel papierwerk? Dan is deze workshop iets voor jou.

Inhoud

We gaan aan de slag met taal en hoe je een prettig leesbare managementsamenvatting maakt. Daarnaast zetten we gegevens ook visueel in door middel van infographics. Om de cirkel rond te maken, presenteren we de gegevens ook en kijken we hoe je een presentatie boeiend opbouwt en geeft.

Aan de hand van het Effectief Rapportage Model (ERM) bouwen we een goede verslaglegging. We kijken naar het organisatievraagstuk en van daaruit gaan we werken met de drie niveaus van het Effectief Rapportage Model. We gaan informatie verzamelen, informatie ordenen in hoofd- en bijzaken, conclusies trekken waarbij het organisatievraagstuk beantwoord wordt.

Daarnaast kijken we naar hoe de gegevens zo effectief mogelijk gepresenteerd kunnen worden, in een managementsamenvatting, infographic en presentatie.

Neem je eigen casus mee, dit maakt de workshop helemaal toegespitst op jouw praktijk. Van deze gegevens heb je aan het einde van de dag een start gemaakt voor de managementsamenvatting, infographic en een presentatie!

Na deze workshop:

 • Kan je organisatievraagstuk duidelijk formuleren.
 • Weet je hoofd- en bijzaken te onderscheiden in gegevens.
 • Kan je doelgericht schrijven.
 • Kan je taal op een effectieve manier inzetten voor het schrijven van rapportages.
 • Kan je een eigen infographic maken.
 • Weet je hoe je een presentatie boeiend kan opbouwen.
 • Maak je met Powerpoint of Prezi jouw presentatie visueel.
 • Heb je jouw presentatievaardigheden naar een hoger niveau getrokken.

Trainer

Irene de Bruijn heeft na haar studie Bedrijfscommunicatie aan de Universiteit van Nijmegen in het bedrijfsleven gewerkt in de vakgebieden marketingcommunicatie en evenementen. Sinds 2010 doceert en traint zij studenten en professionals. Dit doet ze op het gebied van persoonlijk leiderschap en communicatieve vaardigheden. Daarnaast geeft ze ook vakgerichte trainingen op het gebied van marketing, communicatie en evenementenorganisatie.
Ze is dagelijks bezig met het omgaan met taal en effectief communiceren in zowel woord als geschrift.

Irene verzorgt ook voor ons:
Training Effectief Communiceren
Training Zelfverzekerdheid en kracht voor salarisadministrateurs
Workshop Inzicht in je talenten: word ondernemer van je eigen carrière

 

Informatie

PE punten:
Datum: 
9.30 – 17.00 uur (ontvangst vanaf 9.00 uur)
Atoomweg 50, Utrecht
€375 (incl lesmateriaal en lunch, excl btw)

De Algemene voorwaarden kenniscentrum zijn van toepassing op de Workshop Effectief Rapporteren.

Aanvullende training

na deze training weet je hoe je effectieve rapportage samenstelt. In veel gevallen zal et gaan om het rapporteren van ken- en stuurgetallen. Wil je hier meer inzicht in hebben? Dat kan met onze training Ken- en Stuurgetallen.

Training Ken- en Stuurgetallen

Vacatures
Vacatures
inZuid-Holland
inRegio Rotterdam
inHoofddorp
inLandelijk

Cookie-instellingen