Salarisprofs

Tijdens veranderingen enthousiast blijven: een filmpje als voorbeeld

Bijna 30 jaar terug startte Geert Meijer als salarisadministrateur bij Atos (voormalig BSO). Inmiddels is hij manager HR Shared Service Center van Atos Nederland. Je houdt het niet zo lang vol bij één werkgever als je het niet naar je zin hebt en trots bent op waar je werkt. Toch ziet hij in Salarisprofs een voorbeeld van hoe het nóg beter kan.


Iedere dag met plezier naar zijn werk

Geert heeft bij Atos veel vrijheid omdat hij zijn werkzaamheden volledig zelfstandig op kan pakken. Samen met de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken, zijn dit de drijfveren waarom hij bij Atos werkt.

“Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk. Ik heb fijne collega’s en zeer afwisselend werk.”

Met name de vele projecten die vallen onder zijn afdeling, maken het werk divers. Daarnaast is Atos continu in beweging. Als manager van zijn afdeling is Geert dan ook altijd bezig met schakelen en ontwikkelen. Ontwikkelen van zijn eigen kwaliteiten en die van zijn medewerkers.

Steeds internationaler

“Mijn rol wordt steeds internationaler. Ik ben verantwoordelijk voor de Nederlandse shared service. De samenwerking met afdelingen in bijvoorbeeld Denemarken, België en Luxenburg wordt echter steeds belangrijker.”

Daarnaast vindt er outsourcing naar Polen en Spanje en offshoring naar India plaats van systemen en processen. Oók systemen en processen waar de afdeling van Geert mee te maken heeft. Deze efficiëntieslag is goed voor de organisatie. De rol van bijvoorbeeld een salarisadministrateur krijgt hierdoor wel een andere focus.

De rol van salarisadministrateur verandert

Dat er anders gewerkt wordt blijkt al uit het aantal salarisadministrateurs op de afdeling waar voor bijna 4000 medewerkers de loonadministratie wordt bijgehouden. Zonder uitbesteding van werkzaamheden zouden vier salarisadministrateurs deze klus niet rond krijgen. Zéker niet als je daarbij de projecten optelt die komen kijken bij een overname en dergelijke.

“Een salarisadministrateur heeft een andere rol dan pakweg 10 jaar terug. Je bent nu monitor (regisseur) van het proces. Controle vindt plaats op basis van analyses en kengetallen in plaats van fysieke documenten. Dit is een grote verandering, maar ik denk dat iedere salarisadministrateur vroeg of laat hierin mee moet.”

Wees weerbaar en wendbaar

Als manager is het dan ook belangrijk je medewerkers weerbaar en wendbaar te maken, zodat ze mee kunnen in alle veranderingen.

“Daarom wil ik mijn medewerkers zo breed mogelijk inzetbaar maken. Je maakt dan eenvoudiger een overstap, maar je bent ook gewend om op meerdere manieren te denken. Andere zaken te zien en flexibeler te zijn.”

Ik zou het leuk vinden bij Salarisprofs

Geert heeft al 11 jaar contact met Salarisprofs. Dat is ongeveer zolang als ze bestaat. Hij heeft met alle disciplines te maken gehad: detachering, werving en selectie en opleidingen.

“Salarisprofs is een heel goede organisatie. Ze spelen goed in op mijn behoeften. Daarbij bruist het daar van het enthousiasme. Ik merk dat ze trots zijn om daar te werken .. en terecht! Ik geloof dat ik het er ook heel leuk zou vinden.”

Salarisprofs als voorbeeld

“Het filmpje van de campagne: geweldig! Dit is zó Salarisprofs en zó zoals het overal zou moeten zijn.”

Geert raakte geïnspireerd door het filmpje en liet het aan zijn management zien. De mate van trots en het enthousiasme wil hij ook bij Atos zien. En zijn hamvraag was: “Hoe krijgen we onze mensen zo enthousiast als de mensen bij Salarisprofs?”

De aanhoudende drang tot verbetering (het meegaan in hedendaagse veranderingen zoals digitalisering, verdergaande automatisering) en de energie om iedere keer weer zaken op te pakken. Dát is de kunst om te komen tot een payroll afdeling die added value heeft voor een organisatie.

Cookie-instellingen