Salarisprofs

Een moeizaam traject met positief resultaat

Joris Vugs is manager Finance, Control en IT bij Optisport. Optisport heeft 350 locaties, bestaande uit zwembaden, sportlocaties en restauraties. Door de diversiteit aan werkzaamheden vallen de 2200 medewerkers in verschillende cao’s.

 

 

 


Veel overnames en ontwikkelingen in processen

Vanuit de centrale organisatie worden alle processen rondom arbeid heroverwogen. “In dit proces ben ik opdrachtgever. Het is de taak van de projectmanager om het project succesvol te leiden. Ik ben er om zorg te dragen dat we uiteindelijk arbeidsprocessen krijgen waar we de komende jaren mee vooruit kunnen. En waar alle afdelingen moeiteloos op aangesloten zijn. Van zwembad, IT tot Financiën.”

Door de overnames is er een continue werkstroom in verband met integratie van HR- en Payroll systemen en processen. De drie salarisspecialisten pakken deze werkzaamheden op naast hun dagelijkse werkzaamheden. “Dit maakt hun werk divers. Iedere keer uitdagingen aangaan en oplossingen vinden. Feitelijk zijn het allemaal kleinere projecten. Ze pakken dit erg goed op!”

 

Na drie maanden werd de vacature ingevuld

Vanaf het eerste contact tot aan invulling van de vacature is er drie maanden intensief contact geweest. “Het traject was moeizaam, want de vijver is bijna leeg. Maar in tegenstelling tot andere bureaus wist Salarisprofs iedere keer met geschikte kandidaten te komen.”

Op dit moment zijn er twee salarisspecialisten via Salarisprofs werkzaam bij Optisport. Teunis Meinen: payroll specialist. En Angela Klein die als interim salarisadministrateur de afdeling tijdelijk ondersteunt.

“Ik was blij verrast door het snelle schakelen van Lonneke en haar collega’s. De pro-actieve houding spreekt me aan. Daarbij verliep ieder contact prettig. Ik ben blij dat ik in zee ben gegaan met Salarisprofs.”

Cookie-instellingen