Salarisprofs

Een enthousiaste spring in het veld die succesvol is

Annemieke van Erkel startte in oktober 2014 als accountmanager bij Salarisprofs. Ze straalt iedere dag van enthousiasme en is succesvol in haar werk. Klanten blijven graag contact met haar houden en ze behaalt haar salestargets.


Waarom kiest ze voor Salarisprofs?

“Ik reageerde op de vacature omdat ik al ervaring had met accountmanagement en ooit voor een detacheerder werkte.”

Veel sollicitanten (over alle niveaus en sectoren heen) kijken vooral naar de match op ervaring en gewenste opleidingsniveau. Toch is dit lang niet altijd een basis voor succes. Met name een match op competenties, interesse en persoonlijkheid is belangrijk.

“Het eerste gesprek verliep vanaf het begin vlot en prettig. Heel ongedwongen en natuurlijk. Het paste gewoon.”

Te veel kennis kan een belemmering zijn

Niet belemmerd door enige vorm van inhoudelijke kennis van het salarisvak ging Annemieke het gesprek aan. Dit typeert haar. Zonder terughoudendheid en met zelfvertrouwen het gesprek induiken.

“Als sales hoef ik inhoudelijk niet alles te weten van het salarisvak. Gaandeweg heb ik de belangrijkste dingen geleerd. Dat gaat bijna vanzelf.”

Geen tijd voor koudwatervrees

Bij Salarisprofs krijg je veel ruimte om jezelf te ontwikkelen en je eigen rol vorm te geven. Als ze weten dat je kunt zwemmen, dan word je in het diepe gegooid; geen tijd voor koudwatervrees.

“Dat past bij me. Niet te lang overpeinzen, maar pootjes in de klei en gewoon doen. Lekker praktisch bezig zijn, dat ligt me wel.”

Toewerken naar een vast klantenbestand

In de eerste maanden lag de nadruk vooral op new business. Want als accountmanager creëer je je eigen klantenbestand. Langzaamaan ontstond er voor Annemieke een poule van vaste klanten en daarmee een base om op terug te vallen.

“Het leukste aan vaste klanten vind ik dat je ze goed leert kennen, ook op persoonlijk vlak. Je hebt simpelweg meer tijd om de diepte in te gaan. Ik ken hen en zij kennen mij. Heerlijk vind ik dat.”

Als accountmanager heb je contact met opdrachtgevers, zelfstandig werkende salarisprofessionals en professionals in dienst van Salarisprofs. Je bent verantwoordelijk voor het eerste contact met de opdrachtgever, het vinden en matchen van de salarisprofessional, maken van de planning, contracten, en goede afronding van het project.

“Eigenlijk ben je directeur van je eigen klantenbase. Zo voelt dat voor mij. Ik heb veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Van A tot Z begeleid ik het proces.”

360 graden rol

Het is een 360 graden rol. Je bent namelijk verantwoordelijk voor het binnenhalen van de klant, de opdracht, de opdrachtomschrijving, planning van de salarisspecialist van Salarisprofs, opbouwen van een netwerk van zzp’ers, onderhouden van contacten gedurende de opdracht, tot aan een afronding ervan.

Waar krijg je de meeste energie van?

“In mijn auto ergens naar toe en goede gesprekken voeren. Ik leg vooral verbinding op de persoon. Het geeft me dan ook oprecht plezier als ik de ander tijdens meerdere gesprekken beter leer kennen en zij mij.”

Heb je nog een tip voor een eventuele nieuwe sales-collega?

“De vrijheid en zelfstandigheid kan in het begin lastig zijn. Juist dan is het belangrijk gewoon te gaan doen en je eigen weg te vinden. Hier is alle ruimte voor en dat maakt Salarisprofs voor mij een ideale werkgever.”

Een nieuwe collega voor Annemieke

Bij Salarisprofs werken ongeveer 50 professionals. Het salesteam bestaat uit 4 personen. Ze zijn hard op zoek naar een nieuwe collega. Word jij de nieuwe collega van Annemieke? Of ken jij iemand die wellicht geschikt is?

Bekijk de vacature voor accountmanager bij Salarisprofs

 

Cookie-instellingen