Salarisprofs

De 6 maanden dwaling vergeven we haar

Evelien Kootstra werkt (met het halfjaartje dwaling niet meegerekend) elf jaar bij Salarisprofs. Ze heeft plezier in haar werk, het contact met klanten en kandidaten. En toch was er een moment waarop ze besloot te vertrekken en …

“Er werd me gevraagd of ik weer terug wilde komen. Diep van binnen miste ik het werk, mijn collega’s en de sfeer. Ondanks dat ik dit niet gepland had, kon ik niet anders zeggen dan -ja.”

 

Als je iets doet, doe het dan goed

Na haar HBO P&A begon ze haar eerste ‘echte’ baan bij het Kadaster. In de nieuwe rol zat ook een component salarisadministratie. En ijverig en perfectionistisch als ze is, behaalde ze haar PDL. Want als je iets doet, moet je het wel héél goed doen.

Dezelfde werkgever als externe collega's

Door een reorganisatie kon haar contract niet omgezet worden naar een vast contract. “Een aantal collega’s op mijn afdeling werkte via Salarisprofs. Zo kwam ik al snel in contact met Esther van der Born (directeur Salarisprofs). Ik kwam hier in dienst en kon op deze manier mijn werkzaamheden voortzetten.”

Vele comfortzones om uit te stappen

In 2008 ging Esther met zwangerschapsverlof en Evelien werd ingevlogen om haar op een aantal gebieden te vervangen. “Ik moest uit heel veel comfortzones stappen om mijn nieuwe functie uit te kunnen voeren. Ik heb veel training gehad en gesprekken gevoerd, maar uiteindelijk had ik mijn draai te pakken.” 

Met name het stuk accountmanagement leek een uitdaging. Evelien zag zichzelf niet als commercieel, maar niets bleek minder waar. Ze weet feilloos haar hart voor de zaak te combineren met het helpen van haar klanten. En in grote lijnen is commercie ook niet meer dan dat.

Tijd voor een vaarwel, wat een kort vaarwel bleek

Vier jaar verder en twee kinderen rijker, besloot Evelien Salarisprofs te verlaten. Haar man Francois begon een rijschool en ze ondersteunde hem met administratie, sales, etc, etc. “Het heeft me veel gedaan om afscheid te nemen. Ondanks de moeite die het me kostte, voelde het goed om deze stap te nemen.”

Vijf maanden later werd die ‘goede stap’ anders ingekleurd. Een man als ‘werkgever’ werkt niet altijd even prettig, zeker niet als je zelf heel goed weet wat je wilt en hoe je het wilt. Daarom startte Evelien een zoektocht naar een nieuwe baan. Haar eerste actie was Esther bellen met de vraag of ze wellicht een baan voor haar wist.

En daar is ze weer!

En bijna vier jaar na dat telefoontje werkt Evelien weer en nog steeds bij Salarisprofs. “Het voelde zó goed weer terug te zijn. Geweldig dat dit kon en dat iedereen er zo open voor stond.”

Wat spreekt je het meest aan in werken bij Salarisprofs?

“Dat is vooral de betrokkenheid met de persoon achter de werknemer. Daar wordt het werk en de sfeer heel persoonlijk van. En natuurlijk alle kansen die ik heb gekregen, de ondersteuning daarbij en de waardering voor wat je doet. Ik ben dankzij Salarisprofs enorm gegroeid.”

Cookie-instellingen