Salarisprofs

Belastingplan 2018 met potlood geschreven

Prinsjesdag is normaal gesproken de inluiding van alle wijzigingen die voor ons als salarisadministrateurs belangrijk zijn. We kunnen ons daarna voorbereiden op de wijzigingen die we moeten doorvoeren en de aanpassingen waarmee we rekening moeten houden.

Dit jaar is anders

Hoe anders is het dit jaar! De gepresenteerde miljoenennota en het Belastingplan 2018 zijn met potlood geschreven. Het zijn de voorstellen van het demissionaire kabinet Rutte-2, terwijl we elk moment het kabinet Rutte-3 kunnen verwelkomen: met 3 andere partijen en met ongetwijfeld heel veel andere plannen. Oftewel: we weten nog niet wat er daadwerkelijk op ons gaat afkomen.

Wat weten we wel?

Nou ja, bijna niet. Wat weten we wel? De LKV treedt op 1-1-2018 in werking. De pensioenrichtleeftijd gaat naar 68 jaar en wie weet stijgt ook de AOW-leeftijd weer. Verder komen er wijzigingen in de regelgeving rond de transitievergoeding, houdt de werkbonus op te bestaan, treedt de Quotumwet in werking voor overheidswerkgevers en is er nieuws te melden over de compensatieregeling voor de verhoging van het jeugdminimumloon.

Iedere Salarisadministrateur op de hoogte!

Maar verder? Wat blijft erover van alle op Prinsjesdag voorgestelde wijzigingen? Daarvoor moeten we nog even geduld hebben.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de komende wijzigingen. Of meld je aan voor ons Seminar Belastingplan 2018. Dan weet je zeker dat je op tijd op de hoogte bent van alle belangrijke veranderingen.

Naar het seminar Belastingplan 2019

Cookie-instellingen