Stap uit je comfortzone, tien redenen

Door: Verkenjegeest.com 18-2-2020

Categorie├źn
:
Ontdek de wereld,

Veel mensen denken dat de comfortzone bestaat uit al die aangename situaties die ons omringen en ons plezier brengen in het leven. Dit is echter helemaal niet zo. De comfortzone bestaat uit alle situaties, goed en slecht, waaraan we al gewend zijn geraakt en die onze routine opmaken. Die routine, hoe aangenaam deze ook mag zijn, zorgt ervoor dat we het vermijden om de dingen in twijfel te trekken, kritisch na te denken en beslissingen te nemen.

Dit is het enige comfort dat het ons eigenlijk biedt: het gemak van daadloos bewegen. De comfortzone is als een bubbel waarmee we onszelf beschermen zodat alles hetzelfde blijft. Zelfs als we klagen en het ondraaglijk lijkt te zijn, verblijven we in deze bubbel, vanwege angst en omdat het zo ontzettend makkelijk is om hier een gewoonte van te maken.
De prijs die we betalen is ontzettend hoog. Niet uit onze comfortzone stappen is alsof we het leven afwijzen, alsof we groei afwijzen. Hier zijn tien goede redenen voor je om iets belangrijks voor jezelf te doen: uit je comfortzone stappen!

“Het leven begint waar je comfortzone eindigt”