Salarisprofs

Succesvol Programma spreekt jongere salarisadministrateur aan

Maurits de Bruin 18-12-2020 9:44
Categorieën: Salarisprofs

Salarisprofs is sinds 2005 actief in het bemiddelen van Salarisadministrateurs. Ze richtten zich hierbij op medior en vooral senior specialisten. Eind 2019 besloten ze ook minder ervaren salarisadministrateurs aan zich te willen binden. Met de juiste talenten, drive en begeleiding zijn ook zij immers binnen afzienbare tijd senior specialisten.

blog_image:article_salari_16082816035fdc6e032c8ea.png:end_blog_image

Een andere aanpak was nodig
Iedere generatie voelt zich aangesproken door andere zaken. Salarisprofs wilde van de nieuwe aanpak een succes maken en heeft daarom onderzoek gedaan naar díe zaken waar verschil in bestaat tussen meerdere generatiegroepen. Om de nieuwe aanpak handen en voeten te geven, ontwikkelden ze een speciaal programma. Dit hebben ze met succes gedaan, want het Payroll Professional Program (PPP) draait nu al bijna een jaar.

Succesvol Payroll Professional Program
Joeri Denekamp is accountmanager bij Salarisprofs en is verantwoordelijk voor de coördinatie van het programma en de contacten met de nieuwe Young Professionals. “Aan het begin van het jaar gingen we met veel energie van start en begonnen met een uitgebreide campagne. Hierin komen de belangrijkste waarden terug die voor jonge professionals belangrijk zijn. Het is voor ons een nieuwe doelgroep, dus dit was echt wennen, maar het is geslaagd.”

Het afgelopen jaar is een bijzonder jaar geweest en in alles niet het beste jaar om een uitgebreide campagne te lanceren en een nieuwe doelgroep aan te spreken. Ondanks aanpassingen aan de campagne, minder fysiek contact, online gesprekken en een lagere sollicitatie-bereidheid, is het programma toch succesvol gestart.

Op dit moment draait het PPP met vijf young professionals die allen met tevredenheid werkzaam zijn bij opdrachtgevers van Salarisprofs. In januari 2021 starten ze met de volgende groep. 

Een eigen coach, terugkomdagen, trainingen en activiteiten
Het programma heeft als basis ‘learning-on-the-job’. De nieuwe collega’s werken op een opdracht in verschillende sectoren. Er is bewust gezocht naar werkplekken met afwisseling en uitdaging, want daarmee leer je het snelste je capaciteiten te ontwikkelen.

Ze worden hierin bijgestaan door collega’s met meer ervaring. Zij zijn de eerste twee jaar hun coach om mee te sparren en vakinhoudelijke en ontwikkel-vragen aan te stellen.
Collega’s zoals Anton, Pieter-Bas en Angela halen enorm veel energie uit deze begeleiding en dragen met plezier hun expertise over. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten; de young professionals krijgen de meest optimale begeleiding, de opdrachtgever krijgt er op afstand een ‘extra professional bij’ en de coaches halen voldoening uit het feit dat ze bijdragen aan deze belangrijke volgende stap in de carrières van de young professionals.

Naast coaching, ontvangen ze ook regelmatig trainingen en zijn er maandelijks terugkomdagen. Tijdens deze terugkomdagen organiseert Salarisprofs vakinhoudelijke- en soft skills trainingen. Ze wisselen dit af met leuke activiteiten om de onderlinge band te versterken.

Op naar ronde twee
De reacties van de young professionals zijn positief en opdrachtgevers zijn meer dan tevreden. Deze succesvolle start van het Payroll Professional Program motiveert. Joeri heeft dan ook zin om ook in 2021 door te gaan met het programma: “We spreken een voor Salarisprofs nieuwe groep professionals aan. Dat we hierin zo zijn geslaagd, maakt me enthousiast. Ik ga zéker voor een tweede groep young professionals in 2021."

Reageer

Cookie-instellingen