Salarisprofs

Er is een tijd van komen ...

Han Bakker 6-2-2018 20:40
Categorieën: Salarisadministratie
Het nieuwe jaar is al weer een maand onderweg. De eerste nieuwe loonstroken zijn weer op de mat geploft (of in de inbox), met een plusje meer. De eerste pensioenen zijn al weer uitgekeerd, met een minnetje minder. Oftewel: het is weer business as usual.

Dit jaar hebben we ook weer verkiezingen in ons land. Net zoals vorig jaar. En in 2015 en 2014. We zullen dus ook dit jaar weer worden overspoeld met partijpolitieke prietpraat, of nog erger, nepnieuws. Nee echt, geloof me, nepnieuws is niet iets van de laatste tijd. Het is niet iets dat is overgewaaid uit Amerika of Rusland. Nee, nepnieuws kennen we in Nederland al veel langer. Zie o.a. mijn blogs Deskundigen: ‘Pensioenen fors hoger door Brexit (juli 2016) en Dubieuze berichtgeving in verkiezingstijd (feb 2017). Kortom, ook op dit punt zal het weer business as usual zijn.

En ook dit jaar zullen de dames en heren politici weer met ‘oplossingen’ komen voor allerlei ‘problemen’. Zoals voor het zzp-vraagstuk. Net zoals vorig jaar. En het jaar daarvoor. En het zal ook dit keer weer iets worden in de trant van pappen en nathouden (een nieuw soort VAR?). Tenminste, als we geluk hebben. Zo niet, dan krijgen we nog meer chaos. Zoals gewoonlijk.

Ook op het gebied van het arbeidsrecht zullen weer veel, in mijn ogen als los zand aan elkaar hangende nieuwe regeltjes komen, die feitelijk pas echts iets betekenen nadat een rechter ze tot jurisprudentie heeft gepromoveerd. Waarna even later de minister van SZW weer met corrigerende danwel aanvullende maatregelen zal komen, die vervolgens weer tot nieuwe onduidelijkheden zullen leiden. Oftewel: ook op dit vlak zal het niet veel anders zijn dan de afgelopen jaren.

Het is mooi geweest

Het zal de oplettende lezer niet zijn ontgaan dat ik het woord ‘weer’ flink vaak heb gebruikt. Dat heeft een reden.

Ik heb - als ik goed heb geteld – in de afgelopen jaren 77 blogs geschreven. 77 blogs waarin ik mijn mening heb gegeven over al die zaken die inmiddels voor een groot deel feitelijk te rangschikken zijn onder: business as usual. Ik kan er mee doorgaan, as usual, maar ik kies ervoor om dat niet te doen.

Oftewel: dit is – in elk geval voor nu - mijn laatste blog.

Vanaf april 2011 heb ik u als lezer 7 jaar lang maandelijks mogen verblijden, irriteren, vermaken, in slaap laten vallen (mijn eigen vrouw!) of wat dan ook, met al deze pennenvruchten van mijn hand. Ik heb ze met veel plezier geschreven. Soms ging het makkelijk en vloeiden de zinnen zo uit mijn vingers. Soms kampte ik met wat echte schrijvers ‘writer’s block’ noemen en dan schoot het niet op. Maar altijd deed ik het met veel plezier.

Maar het is mooi geweest en de tijd is gekomen om ermee te stoppen. Enerzijds dus omdat er anders blogs met inhoud as usual dreigen te komen en zoals gezegd, dat wil ik niet. Anderzijds omdat ik me de luxe wil kunnen permitteren om af en toe de om aandacht smekende en schreeuwende ‘actualiteit van de dag’ aan mij voorbij te laten gaan, zodat ik de nodige boosheid en irritatie over al die in mijn ogen onzinnige plannen van onze bestuurders een beetje kan ontlopen. Het leven is immers te kort om je constant (nou ja, vaak) te ergeren. Toch?

Dus 7 jaar na mijn eerste blog ‘Wie rookt er nog sigaren?’ komt er – in elk geval voor nu – een einde aan mijn blogschrijverij. Het is mooi geweest. Het was leuk om te doen, maar er is nu eenmaal een tijd van komen en een tijd van gaan.

Bedankt!

Ik wil Salarisprofs hartelijk bedanken voor het verschafte platform en elke lezer voor zijn of haar tijd en aandacht. En daarnaast en bovenal gaat mijn dank uit naar degenen die de moeite hebben genomen om te reageren op mijn schrijfsels.

De tijd zal leren of en in hoeverre dit afscheid definitief is. Immers, niets is veranderlijker dan een mens en wie weet gaat het over een tijdje toch weer kriebelen.

Dus wellicht dat ik de toekomst weer eens iets van mij zal laten horen, langs welke weg en op welke wijze dan ook. Maar voor nu zeg ik tot ziens, nogmaals bedankt, veel succes en het ga u allen goed!

Han Bakker – MBZ Consultancy

Reacties (3)

Rene Musters 14-2-2018 22:14

Beste Han, Jammer dat je stopt met schrijven. Heb je blogs altijd met plezier gelezen. Zal het dus nu zonder je cynische verhalen moeten doen, snik, snik. Maar het ga je goed. Groet, Rene  PS als je weer start met schrijven ga ik je zeker weer volgen :-)

Marcel van Gaalen 14-2-2018 8:03
Han, ik snap het, je zet de deur op een kier. Geniet van de luxe. Wij hebben binnenkort weer contact :-).
Fred de Boer 6-2-2018 21:17
Beste Han, Bedankt voor al je interessante blogs. Het ga je goed. En wellicht tot ziens

Reageer

Cookie-instellingen