Salarisprofs

Blind varen op gevoel richting een nieuwe baan

Maurits de Bruin 31-10-2020 13:53
Categorieën: Loon- en premieheffing

Eind 2019 kwam Réka Palfalvi samen met haar vriend naar Nederland. Ze werkten in Hongarije beiden voor Friesland Campina. Vriendlief kreeg een prachtige carrièrekans in Nederland en Réka ging mee op avontuur.
blog_image:article_salari_16041513795f9d6853bcb06.png:end_blog_image

Meer vertrouwen door specialisatie
Réka was HR- en Payroll consultant en specialiseerde zich hier in international payroll. Het HR-vakgebied heeft ze dus achtergelaten in Hongarije, met soms een klein beetje spijt. “Ik mis heel soms HR wel, maar ik kreeg er een fantastische specialisatie voor terug. Dit is goed voor me, want ik voel me hierdoor meer een professional.”
Ze haalt voldoening uit het specialiseren. Een focus op HR én Payroll is te breed om specialist in te zijn, is haar beleving. Na een jaar voelt ze zich meer vertrouwd met het Payrollvak dan ooit tevoren en dit geeft zelfvertrouwen om concreter te adviseren en voortvarender te handelen.

Nieuw in Nederland tijdens de eerste Corona-golf
Haar nieuwe leven begon ze drie maanden voordat Nederland de eerste golf van Corona meemaakte.
Door Corona is haar werklast substantieel vergroot door alle compensatieregelingen die per land verschillend zijn. Onbedoeld krijgt ze dit gecompenseerd door de reistijd van 140 minuten per dag die wegvalt. “Ik hou meer tijd over om een keer heerlijk uit te slapen tot 7 uur of voor het werk buiten hard te lopen.” Haar leven is hierdoor meer in balans en werk en privé vloeien op een prettige manier in elkaar over.

Kan je blind varen als je je gevoel vertrouwt?
Drie maanden terug nam Annechien (recruitment consultant bij Salarisprofs) contact met haar op voor een nieuwe functie. Réka werd enthousiast van het contact. “Dit is het beste contact dat ik tot nu toe gehad heb. Ze is zo’n fijn en enthousiast mens, ik voelde dat ik belangrijk voor haar was.”

Na het eerste gesprek vertelde ze iedereen hierover en over hoe het voelde alsof ze elkaar al jaren kenden. Dit vergrote haar vertrouwen in het advies dat Annechien haar gaf. Ze was er namelijk van overtuigd dat het werk en de sfeer van de organisatie perfect bij Réka zouden passen.
“Ik wist dat als Annechien blij zou worden van een bedrijf, ik dat ook zou doen. Ze gaf aan dat dit dé plek voor mij was en hierin had ze gelijk.”

Réka leek blind te varen op het advies van Annechien, maar het tegenovergestelde is waar. Ze vertrouwde op haar gevoel en het inzicht dat ze heeft in mensen. Als je geleerd hebt hiernaar te luisteren, dan is er geen betere graadmeter om besluiten op te nemen.

Reageer

Cookie-instellingen